22.02.2017

100%-ban Alfa Romeo sportos formaterv


• Sportos stílus lenyűgözően kecses, pompázatos vonalakkal.
• Elegáns belső tér, fényűző anyagok.

Az Alfa Romeo Stelvio a hagyományok, a sebesség és a szépség tökéletes kombinációjából kelt életre, varázslatos vonzereje szerves részét képezi a márka több mint száz éves történelmének. Ahogy a múltban, ezt most is csak az valósíthatja meg, aki tökéletesen uralja az Alfa Romeo dizájnjának három különleges alkotóelemét: az arányokat, az egyszerűséget és a makulátlan felületkidolgozás művészetét. Ugyanezek az értékek hívták életre a Giuliát, az Alfa Romeo mértékadó újdonságát, a márka jövőjének előfutárát, hogy most teljes körűen átdolgozva idomuljanak a szabadidőjármű alapvetően más méreteihez és arányaihoz.

Sportos stílus lenyűgözően kecses, pompázatos vonalakkal.
A Stelvio arányai erőt és dinamizmust fejeznek ki, kompakt méretekbe sűrítve, amiről a mindössze 468 centiméteres hosszúság, a 167 centiméteres magasság és a 216 centiméteres szélesség is tanúskodik. A profilnézet is megerősíti ezt a benyomást, a sziluett olyan kompakt autóról tanúskodik, amelynek formavilága elölről hátrafelé haladva bontakozik ki, utastere pedig erősen döntött farban ér véget, amelyet optimális aerodinamikai teljesítményről gondoskodó légterelő koronáz meg, emlékeztetve arra, micsoda erő lakozik az elegáns vonalak mögött.
Az Alfa Romeo stílusa végezetül abban a kiváló minőségű felületkidolgozásban is megnyilvánul, amelynek köszönhetően a karosszéria idomain erőteljesen, harmonikusan csillan meg a napfény. A végeredmény egy olyan, szoborszerű forma, amelynek köszönhetően például a Stelvio vállán éles kontrasztot alkotnak egymással a fénybe lépő és árnyékba húzódó felületek. Az első és hátsó kerékdobok alapvetően az autó "izomzatát" rajzolják ki.
Az Alfa Romeo stílusának harmadik pillére az 'egyszerűség', amely mögött valójában a létező legösszetettebb ipari kreatív folyamat: az autótervezés rejlik. Hiszen a dizájn az, amely ezt a hosszú, komplex folyamatot egyetlen egyszerű, természetes ív mögé rejti, kihangsúlyozva az elegáns idomokat és a kifinomult olasz ízlést. Ez a megközelítés, amely letisztult, feszes vonalakban nyilvánul meg, az Alfa Romeo történetének minden állomásánál tetten érhető.
Pontosan ez teszi olyan erőteljessé a Stelvio személyiségét, amelyet néhány, gondosan megválogatott jellemző - mint az első sárvédőn látható lóhere-motívum a Quadrifoglio esetében, az egész autóipari formatervezés talán legismertebb és legszélesebb körben felismert stíluseleme - határoz meg. A Stelvio hátsó része szintén magára vonja a tekintetet, köszönhetően a kettő kipufogóvéget felvonultató alsó szekciónak, valamint annak a Kamm-féle farkialakításnak, amely egyedülálló, összetéveszthetetlen karakterrel ruházza fel az autót, miközben a márka történelme előtt is fejet hajt, hiszen ez a jellegzetes formai megoldás az Alfa Romeo legpatinásabb sport- és versenyautóin is megjelent.
A szépséges vonalakat kihangsúlyozandó nem kevesebb mint 13* különböző karosszériaszín (alap, metál és három rétegű) közül választhatunk, amelyek egytől egyig kiemelik az autó kecses sziluettjét. * néhány szín később lesz elérhető

Elegáns belső tér, fényűző anyagok.
A belső tér megalkotásakor is a karosszéria sportos hangulata vezérelte a dizájnerek kezét: olyan egyszerű, elegáns vonalakból építkező belső teret teremtettek, amely a minőség, a biztonság, a felszereltség és a kényelem terén egyaránt a legmagasabb színvonalat nyújtja, tiszteletben tartva az Alfa Romeo legfőbb irányelvét: a vezető központi szerepét. Ez a meghatározó vezetőközpontúság érvényesül abban is, hogy minden kezelőszerv azon a kormánykeréken kapott helyet; amely tudatosan kis méretével és közvetlen áttételével minden vezetési stílust képes támogatni. Szintén rendelkezésre áll a TFT színes információs monitor (3,5" vagy 7" kijelzővel), amelyen keresztül minden lényeges információ megjeleníthető, míg a kezelőfelület két forgótárcsából áll, amelyeken keresztül ösztönösen kezelhető az Alfa DNS programválasztó és az Alfa Connect rendszer.
A belső teret mintha a vezető köré tervezték volna; a padlóalagúttól a finoman hullámzó műszerfalig az egész környezet egyedi szabású, kézzel varrott öltönyként illik a felhasználóhoz. Ezt az érzést erősíti a prémium megmunkálás és a nemes anyagok használata: alumínium, fa, bőr és első osztályú szövetek teremtenek a szemnek és a tapintásnak egyaránt kellemes felületeket; elrendezésük a művészi alkotások erejével bír. A Stelvio sportos pedigréjét fekete kárpitozású ülések, valamint fekete színű műszerfal, ajtópanelek és padlószőnyegek segítenek érvényre juttatni.
A Super kivitel műbőr/szövet üléseket kínál, amelyek tökéletesen harmonizálnak az azonos kivitelben kérhető műszerfallal és ajtópanel-burkolattal. A kivitel luxus bőr üléskárpittal, illetve bőr sportülésekkel is megrendelhető, valódi fa vagy alumínium dekorelemekkel, fém küszöbbetétekkel, és kétféle kormánykerékkel: az egyik a legkiválóbb bőrbe burkolt luxuskivitelű volán, a másik kontúrozott kivitelű bőr sportkormány.

 

 


utolsó videók

összetett keresés

Keresés...

Feladó
Címzett
Keresés

Legfrissebb hírek